2016. január 30., szombat

7. nap - Reggelizzetek meg közösen!

Evidens ugye? Vagy még sem?

Sok helyen látom, olvasom, hogy elmaradnak a közös reggelik. Sőt! Tovább megyek. Sokszor a szülők reggelije teljesen elmarad.

Rohanunk összepakolni az induláshoz, az ágyat megcsinálni, a kulcsot keresgéljük, nem vagyunk még felöltözve, mert csak a gyerekekkel foglalkoztunk. 
De most már készen vagyunk a rutinjaink alapján mindennel! Nem kell már felállnunk, hogy az asztalhoz vigyünk még ezt-azt, hiszen a reggelit is kikészítettük, fel is öltöztünk, az ágyak is kész vannak. 
Ugye fontos az időzítés!

A gyermekek nagyon sok dolgot tapasztalnak meg a közös étkezések  során. Látják a helyes evőeszköz tartást, látják, hogy nem ugrándozunk evés közben (anyu sem rohangál már erre-arra, minden kész)
Kutatások szerint több szót tanulnak a felnőttektől étkezések során, mint bármi más alkalommal, beleértve a mese olvasást is. (Mondjuk magyar ember evés közben nem beszél, de mi szoktunk!)
Valamint kialakul bennük a reggelizés igénye, későbbiekre való tekintettel is, ami nagyon fontos egészségük szempontjából. 

Fontos, hogy reggel sok tápanyagot, fehérjét vegyünk magunkhoz. Nálunk elég széles a paletta reggeli terén is: van hogy elkészítem a palacsintát reggelire, tejbegrízt a gyerekek kedvéért, de a palacsinta sok időt vesz igénybe és édeset sem lehet minden reggel enni, hiszen ez már nem lenne példaértékű! 
Tojás félék(tükör, tojás muffin, rántotta(minden félével turbózva, főtt), felvágott, virsli, zöldségek, gabona pehely, zabos magkeverék)
Későbbiekben szeretnék majd menü listákat összeállítani, ha valaki bele unna a már megszokottba felüthesse azt gyorsan (mint ha csak egy könyvről lenne szó :D ) 

Fontos az elegendő folyadék bevitel, körülbelül 2 liter felnőtteknek, valamint kis gyermek esetén nekünk kell az Ő folyadék bevitelére is ügyelnünk. (Szoptató Anyukáknál ezzel nincs gond, akár egy hordóval is :D )

Vegyétek be a vitaminokat, ha szedtek ilyesmit (magnézium Anyukáknak nem árt :D ) 

Háztartási rutin könyvelése: 

Reggeli rutin
Próbáld az ébredést egy időpontra beállítani!
- Szedd rendbe magad!
- Készítsd ki a reggelit, csomagold el a tízóraikat, ebédeket!
- Öltöztesd fel és szedd rendbe a gyerekeket!
- Ágyazz be!
- Rakj rendet 2 percig (nem 2 perc alatt) egy kritikus területen!
- Reggelizzetek meg közösen! Figyelj a napi folyadék bevitelre és vedd be a vitaminokat!


Esti rutin
- Rakj rendet 2 percig (nem 2 perc alatt) egy kritikus területen!
- Mosogass el, és fényesítsd ki a mosogatót!

Urban:Eve FlyLady 30 napos program : Reggelizz meg!

Véleményeiteket, napirend kialakítással kapcsolatos tapasztalataitok várom, hogy rendszerünk a legtöbb gyermekes háztartásban megállja a helyét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése